Ons Verhaal

Gert-Jan en Dorine Ruit hebben in 2015 een totaal nieuwe winkel gerealiseerd. Een winkel die niet direct als een winkel aanvoelt, maar als een stukje thuiskomen. Een prettige ambiance met industriële en huiselijke elementen, een loft-achtige sfeer. Een ambiance die uitnodigt om leuke dingen te ontdekken of mensen te ontmoeten. Met een lekkere zithoek bij een sfeerhaard en een grote koffietafel als ontmoetingsplaats in het midden van de winkel.

 

De winkel heeft plaats voor een brede collectie mannenmode; van jeans en casual tot dress en dressual. Een collectie van sterke grote merken, maar ook kleine nieuwe merken, onbekend in onze regio, zijn opgenomen. Geselecteerd op modieusiteit en kwaliteit; mooie dessins, prachtige stoffen, schitterende details en uiteraard prima pasvormen. Gert-Jan: ‘We houden zelf van mooie dingen en dat moet in onze collectie tot uitdrukking komen. Daar worden we enthousiast van en dat willen we graag overbrengen.’

Onze Visie

Onze merken worden gepresenteerd in een loft-achtige ruimte met een mooie mix van industriële en huiselijke elementen. De winkel als verlengstuk van thuis. Dit zorgt ervoor dat de segmenten in een geheel eigen sfeer in de ruimte zijn geplaatst.

Je ziet dat de keuken steeds meer als centrale plek in het huis wordt gezien. Zo’n centraal element is meegenomen in de zaak. De verschillen in presentatie en sfeer is duidelijk te zien. De zithoek met Chesterfield en openhaard past meer bij een formele sfeer. Voor een hoek met alleen maar jeans wordt juist een andere sfeer neergezet: een grote houten tafel, koeienhuid op de grond en stoere elementen.

Al hebben onze klanten niet eens de intentie om iets te kopen, moeten ze toch gewoon even langs kunnen komen en een bakkie kunnen doen. Dat gezellige, gastvrije gevoel is belangrijk.

Onze Historie

1987

 

1997

 

2004

 

2005

 

2007

2015

Oprichting Ardo Mannenmode en opening van de nieuwe winkel aan het Raadhuisplein 47

Nieuwbouw en verbouw aan het Raadhuisplein waarbij de winkel een heel ander gezicht krijgt.

Gert-Jan en Dorine Ruit nemen Ardo Mannenmode over.

Ardo Mannenmode krijgt, zoals afgesproken bij de koop, een andere naam; Ruit Mannenmode.

De winkel wordt grondig verbouwd naar de eisen van de tijd. Het nieuwe interieur geven de zaak een een totaal andere, veel modernere uitstraling.

Een droom komt uit! Ruit Mannenmode verhuisd naar de overzijde van de straat naar het voormalige pand van de Rabobank. In een winkelruimte van bijna 500 m2 vereist een geheel nieuw concept voor herenmode onder de nieuwe naam "Ruit en Co".

Vakmanschap

Mode is ons vak én onze passie! Dit is ons ervaren team dat u graag op een open, gezellige en eerlijke wijze adviseert. Stuk voor stuk liefhebbers van mooie kleding en gefassineerd door vakmanschap en detail.
Wij realiseren ons maar al te goed dat voor veel mannen het kopen van kleding geen hobby is. Laat u dan eens verrassen door onze aanpak, dan is kleding kopen leuk.

Gert-Jan & Dorine Ruit

© 2020 Ruit en Co

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon